Νέα

Αρχική / Νέα
12 Μαΐου 2016

Best Olive Oil Recipe - Δημοσίευση των καλύτερων συνταγών!


Συνταγή ζυμαρικών με φρέσκο θυμάρι, βασιλικό και παρμεζάνα από την κυρία Νεονάκη Μαρίνα

Συστατικά: 1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5 80 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μέχρι 100-120 ml) 6 σκ. σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια 5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα 1 πρέζα μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο μπόλικο φρέσκο μαιντανό ή φρέσκο βασιλικό 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό. Παράλληλα και όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιολαδο και το σκόρδο μας. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρωματά του. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας) και το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να αποροφήσουν την σάλτσα. Ελεγχουμε αν χρειαζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με εξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Συνταγή για ριζότο θαλασσινών από την κυρία Φρυσάλη Μαρία

Καλαμαρια γεμιστα με ριζοτο θαλλασινων.Τσιγαριζω τα θαλλασινα(κομματακια σουπιας κ καλαμαριου) με κρεμμυδακι στο γουοκ κ κατοπιν εισαγω ντοματα καροτο κ πιπερια ψιλοκκομενα.Στην συνεχεια εισαγω το ρυζι κ προσθετω σταδιακα νερακι.Οταν αυτο αρχιζει να ψηνεται γεμιζω με αυτο το καλαμαρι και το ψηνω στο φουρνο αφου το περιχυσω με λαδακι.