Νέα

Αρχική / Νέα
13 Απριλίου 2016

Κι άλλο ισπανο-ιταλικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ

Αλεπάλληλες ειναι οι περιπτώσεις που ο ισπανικός κολοσσός της Deoleo (πρώην SOS Cuetara)  αναγκάζεται να αποσύρει απο τα ράφια των αμερικάνικων σούπερ μάρκετ ελαιόλαδα λόγω ποιοτικών τους προβλημάτων.

Αυτή τη φορά ανιχνεύθηκαν από το FDA φυτοφάρμακα στις πασίγνωστες μάρκες Bertolli και Carapelli, και μάλιστα σε έξτρα παρθένα ελαιόλαδά τους. Έστω κι να δεν ανήκουν στην κατηγορία των καρκινογόνων, η  Deoleo εξαναγκάστηκε στην απόσυρση με ταράστιο κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και της εταιρικής της εικόνας.

Θυμίζουμε ότι η  Deoleo είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει από τα ράφια στις ΗΠΑ, 3 εκ. λίτρα, πάλι ελαιόλαδα Bertolli και Carapelli. [H Deoleo ανακαλεί 3 εκ. λίτρα ελαιολάδου στις ΗΠΑ]

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι αμερικάνοι προσπαθούν με σοβαρούς ελέγχους να προστατέψουν τους καταναλωτές τους.
Από τη δική της πλευρά η Deoleo, μετά και από αυτή τη νέα περίπτωση που βρέθηκε σοβαρά εκτεθιμένη, πήρε την απόφαση να επαναφέρει μετά από αρκετά χρόνια στο δυναμικό της την χημικό και τον υπεύθυνο αγορών της. Το ερώτημα είναι αν η πολιτική τιμών που προσπαθεί να συμπιέσει το κόστος της πρώτης ύλης σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα (commodity), μπορεί να είναι συμβιβάσιμη με ένα τελικό προϊόν ελεγμένης υψηλής ποιότητας, άρα και ακριβότερο.

Πηγή : olivenews.gr