Νέα

Αρχική / Νέα
10 Ιουνίου 2016

Νέος θεσμός βράβευσης κρητικών ελαιοτριβείων

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του ΣΕΔΗΚ είναι η ανάδειξη του ήδη υψηλού επιπέδου του κρητικού ελαιολάδου στο επίπεδο των ελαιοτριβείων αλλά και η βελτίωση των τιμών τις οποίες απολαμβάνουν οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού κατά την διάθεση του στην χονδρική αγορά εσωτερικού η εξωτερικού.
Ήδη ο ΣΕΔΗΚ με έγγραφο του που στάλθηκε ηλεκτρονικά στα Συνεταιρικά και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία της Κρήτης, ζητά από τους ενδιαφερόμενους για τις Βραβεύσεις αυτές να  συμπληρώσουν και αποστείλουν στον ΣΕΔΗΚ σχετικά Δελτία υποψηφιότητας στα οποια  αναφέρονται και τα  στοιχεία τα οποια αξιολογούνται για την Βράβευση.  
Στην περίπτωση των ορθών πρακτικών έκθλιψης, θα επιβραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που εφαρμόζουν μεθόδους και διαδικασίες που συμβάλουν στην επίτευξη υψηλής ποιότητας κατά την παραλαβή και  αποθήκευση του  ελαιοκάρπου και κατά την εξαγωγή και αποθήκευση του ελαιολαδου. Τα Βραβεία θα είναι τριών κατηγοριών: Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη  Μινωική Ελιά και θα απονεμηθούν μετά από αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από ειδική Επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ. 

Πηγή: www.neakriti.gr