Νέα

Αρχική / Νέα
16 Νοεμβρίου 2017

Ορθές πρακτικές στην παραγωγή ελαιολάδου

Παρουσίαση από τον Χημικό μας κύριο Μανόλη Μιχελινάκη για τις ορθές πρακτικές έκθλιψης ελαιοκάρπου και διάθεσης ελαιολάδου πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 15 Νοεμβρίου  2017, στην ημερίδα "Ελιά και Λάδι" που διοργανώθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.
Την εναρκτήρια παρουσίαση του κυρίου Μιχελινάκη ακολούθησαν  δρώμενα και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, με κεντρικό άξονα την ελαιοκομία. Ως κύριο στόχο όλη η διοργάνωση είχε  την ενημέρωση σε επίπεδο  διαχείρισης ελαιοκάρπου, αξιόλογες επισημάνσεις όσον αφορά στην εξέλιξη της εμπορίας ελαιολάδου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, και γενικότερα την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Κρήτης στον τομέα της ελαιοκομίας αλλά και τα σημεία τα οποία επιδέχονται βελτιώσεων και αναθεωρήσεων. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους τοπικούς φορείς.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ηλεκτρονική παρουσίαση από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://app.box.com/s/q4rmxqwfj0pkwc8xhlva0s1kbr7yxmxt