Νέα

Αρχική / Νέα
26 Οκτωβρίου 2016

Πού οφείλει ο υγρός χρυσός τη δύναμή του;


Οι πολυφαινόλες είναι οι ουσίες στις οποίες «οφείλει» το κρητικό ελαιόλαδο την χαρακτηριστική πικάντικη και πικρή γεύση του, σύμφωνα με τον Προκόπη Μαγιάτη, αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον της τομέα Φαρμακευτικής. Οι φαινόλες φαίνεται να λειτουργούν ως ασπίδα για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού προστατεύοντας τα λιπίδια του αίματος από την οξείδωση, προσφέροντας φυσική προστασία στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Η επιστημονική κοινότητα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα επίπεδα φαινολών του ελαιολάδου και είναι πρόθυμη να δουλέψει σε κοινό πλαίσιο αναφοράς με τους παραγωγούς ώστε αφενός να είναι μετρήσιμα τα επίπεδα φαινολών, όπως ανέφεραν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Χανίων, αφετέρου να αξιοποιηθεί αυτό σε επίπεδο προβολής του ελαιολάδου μας.


Πηγή: «Νέα Κρήτη»